Alámondásos film. Tiszta 80-as évek!

2018.10.28. | Mindennapok

Az új lakásban új TV szolgáltatásunk van (az internethez adják, gondoltuk, kipróbáljuk), amihez egy hónapig mindenféle ingyen csatornák is vannak. Alapvetően – gondolom – beetetés lenne, hogy majd fizessünk elő rájuk, de a nagy része ázsiai (gondolom, főleg indiai és esetleg kínai, ezt én csak a leírásban láttam), a másik része meg teljesen használhatatlan, úgyhogy az a veszély nem fenyeget, hogy előfizetünk majd rájuk. (Mondjuk, ha rajtam múlna, nem is lenne talán TV-nk se, de előfizetésünk biztos, nem.)

Szóval, van egy csatorna, ahol általában amerikai filmek és sorozatok mennek (legalábbis, amikor mi odakapcsolunk). Egész jók is vannak köztük. Mármint olyanok, amiket otthonról ismerek, és tudom, hogy egész jók, mert itt nem szoktam nézni. Leginkább azért nem nézem, bármilyen jónak is tűnnek, mert – most kapaszkodjatok meg! – szuahéli alámondással mennek. Tudjátok, mint a 80-as években a kalóz videók. Megy a film és közben egy – itt jellemzően – csávó, ugyanazon a hangszínen, minden szereplő helyett mondja a szöveget szuahéliül. Először azt hittem, hogy paródia vagy hasonló, de nem, teljesen komolyan gondolják. Tiszta 80-as évek “fíling”. ? ?

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This