Én így készítem
A hozzávalókat összegyúrom, jól kidagasztom, és 1 órán át langyos – Kenyában jellemzően meleg 🙂 – helyen kelesztem.
Ha megkelt, formázom – pl. fonom, mint a képen -, sütőedénybe (forma vagy tepsi is jó akár, csak akkor kevésbé formás lesz) teszem, majd további fél óráig kelesztem.
Hideg sütőbe téve megsütöm. Amikor már kezd szép színe lenni, megkenem langyos tejjel a tetejét, és készre sütöm.
Ebből a mennyiségből én két kalácsot szoktam sütni vagy – ha kettesben vagyunk – fele ennyi mennyiségből sütök egyet.
Hozzávalók
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő
Hozzávalók
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő
Én így készítem
A hozzávalókat összegyúrom, jól kidagasztom, és 1 órán át langyos – Kenyában jellemzően meleg 🙂 – helyen kelesztem.
Ha megkelt, formázom – pl. fonom, mint a képen -, sütőedénybe (forma vagy tepsi is jó akár, csak akkor kevésbé formás lesz) teszem, majd további fél óráig kelesztem.
Hideg sütőbe téve megsütöm. Amikor már kezd szép színe lenni, megkenem langyos tejjel a tetejét, és készre sütöm.
Ebből a mennyiségből én két kalácsot szoktam sütni vagy – ha kettesben vagyunk – fele ennyi mennyiségből sütök egyet.