Húsvéti foszlós kalács – nem csak húsvétra

2020.09.14. | Receptek

Könnyen elkészíthető és finom, foszlós kalács. Ideális húsvéti sonkához. De tehetünk akár több cukrot is a tésztába, és akkor édesebb kalácsot kapunk, amit fogyaszthatunk reggelire vajjal és lekvárral vagy habos kakaóval. wink

Én így készítem

A hozzávalókat összegyúrom, jól kidagasztom, és 1 órán át langyos – Kenyában jellemzően meleg 🙂  – helyen kelesztem.

Ha megkelt, formázom – pl. fonom, mint a képen -, sütőedénybe (forma vagy tepsi is jó akár, csak akkor kevésbé formás lesz) teszem, majd további fél óráig kelesztem.

Hideg sütőbe téve megsütöm. Amikor már kezd szép színe lenni, megkenem langyos tejjel a tetejét, és készre sütöm.

Ebből a mennyiségből én két kalácsot szoktam sütni vagy – ha kettesben vagyunk – fele ennyi mennyiségből sütök egyet.

Hozzávalók

  • 20 dkg rétesliszt
  • 34 dkg simaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl langyos tej
  • 0,8 dl olaj
  • 1 csomag szárított élesztő

Hozzávalók

  • 20 dkg rétesliszt
  • 34 dkg simaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl langyos tej
  • 0,8 dl olaj
  • 1 csomag szárított élesztő

Én így készítem

A hozzávalókat összegyúrom, jól kidagasztom, és 1 órán át langyos – Kenyában jellemzően meleg 🙂  – helyen kelesztem.

Ha megkelt, formázom – pl. fonom, mint a képen -, sütőedénybe (forma vagy tepsi is jó akár, csak akkor kevésbé formás lesz) teszem, majd további fél óráig kelesztem.

Hideg sütőbe téve megsütöm. Amikor már kezd szép színe lenni, megkenem langyos tejjel a tetejét, és készre sütöm.

Ebből a mennyiségből én két kalácsot szoktam sütni vagy – ha kettesben vagyunk – fele ennyi mennyiségből sütök egyet.

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This