Nairobi városnézés 1 – Kenyatta Nemzetközi Konferencia Központ

2018.09.22. | Utazás

Miután reggel – vagyis inkább délben ? – nagy nehezen összeszedtük magunkat, úgy belelkesültünk, hogy mindjárt négy programot is kinéztünk magunknak. Mivel ezek viszonylag közel voltak egymáshoz, voltunk olyan naivak, hogy egy délutánba belefér mindegyik, de persze nem fért. Végül csak kettőt sikerült kipipálni: a Kenyatta Nemzetközi Konferencia Központot (KICC) és az Augusztus 7-e emlékparkot.

Előbbi Nairobi egykori legmagasabb épülete, 105 méter magas. 2000-ig ez volt a legmagasabb épület Nairobiban, azóta páran beelőztek, most már csak a 6. legmagasabb. A kilátás azért így is elég jó. ? (Fel lehet menni a legtetejére, a 27. emeletig gyorslifttel, onnan még négy emeletet gyalog.)

Én voltam már benne 6 éve is, de nekem most érdekesebb volt. Annak idején “csak” megcsodáltam a kilátást, most viszont már vannak igazodási pontok is: “arra van a szállodánk”, “az ott az Afya Tower” (a KICC mellett ez is egy gyakori igazodási pont, mi is sokszor találkoztunk előtte ezzel-azzal) vagy az Uhuru Park, ahol pár éve (amikor még Nairobiban laktunk) jártunk a gyerekekkel stb.

De egyébként ezek nélkül is elég jó a kilátás, és egész meglepő módon innen fentről egész metropolisz jellege van a városnak. Lent, az utcán sétálva ez nem annyira érződik, ott inkább tűnik egy török bazárnak az egész. ?

A másik program is nagyon érdekes volt, de ez a poszt már így is kicsit hosszú lett, azt pedig sztori szempontjából is egy érdekes program volt, úgyhogy arról majd később mesélek, addig nézegessétek Nairobit madártávlatból… ?

(Elég ködös/szmogos volt a levegő (mint általában), ezért homályosak kicsit a képek…)

Gyakorlati információk:
  • Cím: Harambee Avenue, Nairobi City (térkép)
  • Belépőjegy: 500 shillling (külföldi), 300 Ksh (rezidens), 200 Ksh (állampolgár)
  • Mosdó: van, ingyenes (az alagsori termek mellett található)
  • Egyéb: két, átvilágításos kapun kell átmenni; az elsőn a kertbe lehet bejutni, a másodikon az épületben; a másodiknál az útlevél leadása mellett fel kell iratkozni (útlevelet a végén visszaadják); belépőjegyet a recepción lehet megvásárolni; a 27. emeletre gyorslifttel lehet feljutni, onnan két emelet lépcsőn a bekerített (rácsozott) kilátó szint, majd újabb emelet egy fekete vasajtós betonlépcsőn, ahonnan csigalépcső vezet a tetőre.

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This