Shanzui ovi 2018. február

2018.02.13. | Nonprofit

Tegnap voltunk a shanzui oviban.

A szokásos tartalmú, de jóval kisebb méretű (értékű) tartósélelmiszer-csomaggal érkeztünk, illetve vittünk pár (használt) ruhát és cipőt is a gyerekeknek. A mintegy 23 ezer forint értékű csomagban 20 kg bab, 25 kg rizs, 10 kg kukoricaliszt, 10 kg cukor, 20 kg porridge, 5 l étolaj, 2 kg só, 0,5 kg tea és egy doboz keksz volt.
Ez a mennyiség remélhetőleg elég arra, hogy a gyerekek (jelenleg nyolcan) az elkövetkező 3-4 hétben napi kétszer – reggelire és ebédre – ennivalót kapjanak. Egyelőre nem lesz túl változatos az étkezésük, de ezen a jövőben remélhetőleg tudunk majd változtatni.

Eléggé lefáradtunk egyébként a tegnapi naptól. Hiába, segíteni nem csupa szórakozás! ? Eleve borzasztó meleg volt és nagyon erősen sütött a nap (éjjelre meg is érkezett az eső), plusz a bevásárlás, ami nekem eleve nem a kedvenc foglalatosságom, most meg még ráadásul két boltba is mentünk, először a szupermarketbe, majd valami helyi “nagykernek” hívott kisboltba. Aztán kiosztottuk a ruhákat a gyerekeknek, megbeszéltünk egy-két dolgot Mama Janettel, Tom meg még rohangált további pár dolgot beszerezni a környező boltokban. Délután 1 volt, mire hazaértünk…

Az oviban van pár változás is, amelyek a tegnapi nappal léptek életbe. Ezekről bővebben itt olvashattok. Akit a részletek nem érdekelnek (vagy érdekelne, de nincs ideje olvasgatni), annak a lényeg nagyon röviden:

  • A shanzui ovi költségeinek finanszírozását (bevétel hiányában) Mama Janet már nem tudta vállalni, úgyhogy átvettük az ovi fenntartását.
  • Az ovi új épületbe költözött (ld. kép), mert az eddigi épület bérleti díját Mama Janet nem tudta fizetni.
  • A gyerekek száma – egyéb okok miatt – jelentősen visszaesett, de egyelőre nem tervezzük a létszámot jelentősen növelni, mert a jelenleg rendelkezésre álló forrásaink nem teszik lehetővé további gyerekek befogadását.

Az ovi év elején – betegség miatt – egy ideig zárva tartott. Most nagyon minimál üzemmódban indítottuk újra, mivel a jelenlegi kereteink sajnos csak erre elegendőek. Ahhoz, hogy a körülményeken javítani tudjunk, további támogatásokra lenne szükségünk…
A támogatási lehetőségekről – pénzbeni adomány, adó 1% – az AfRoho oldalán találtok bővebb információkat.

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This