Olyan meleg van…

2018.03.28. | Mindennapok

… hogy a tartós tej is megsavanyodott. ?

Szó szerint.

Egy ideje már nem veszünk rendes (nem tartós) tejet, mert az állandóan megsavanyodott. Van ugyan hűtőnk, de áramszünetek időről időre előfordulnak, egy többórás vagy pláne egy egész napos áramszünetet pedig 30 fokban nem él túl a tej. ?

De ettől függetlenül sem volt jó ötlet a rendes tej, mert sokszor már a boltból savanyodva ért haza. Nem az idevezető 5 perces úton romlott meg, hanem még a boltban. Hiába van hűtőjük, az vagy nem elég hatékony, vagy – és szerintem ez a valószínűbb – nem elég hatékonyan pakolják bele a tejet. A hűtőjük sem elég nagy, így egyszerre nem fér bele minden, és a bepakolást sem kapkodják el, így viszont – 30 fokban – esélye sincs a tejnek. Annyira nem hatékonyan pakolnak, hogy volt olyan, hogy a nem tartós tej, a félig üres hűtő mellett a sima polcon volt. ? (Ennek fő oka szerintem, hogy a háztartások nagy részében nincs hűtő, úgyhogy mindenki inkább tartós tejet vesz, nem nagyon tudják az itteni népek – beleértve az ilyen helyi kisboltok dolgozóit – kezelni a “hűtős” tejet.)

Végül, amikor tavaly novemberben a középső fiúnknak egy reggel kétszer kellett visszavinnie az összesen 3 romlott tejet a boltba, úgy döntöttünk, hogy ideje tartós tejre váltani. Kávéba, teába, süteménybe az is elmegy…

Ma viszont reggelre a tartós tej is megsavanyodott. Ilyet még nem is láttam. Igaz, nem hűtőben, de bontatlan volt. Pont az lenne a lényege, hogy így is eláll. Úgy tűnik, ennek most nem sikerült… ?

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This