Rólam

Kenyába jöttem, beleszerettem és itt maradtam. Kenyai párommal, kenyaiak között, mzunguként (fehér emberként) nem mondhatni, hogy unalmasan telnének napjaim. Kenya csodálatos ország, de itt mindig történik valami, és sosem terv szerint alakulnak a dolgok…
Tarts velem és ismerd meg Kenyát, a kenyaiak életét és napi kalandjainkat!

Hogy kerültem Kenyába?

Kenyai kötődésem elég régre nyúlik vissza. Húgom javaslatára sok-sok évvel ezelőtt – ha jól emlékszem 2003-ban – kezdtem el egy kenyai gyerkőcöt támogatni. Végül 2012-ben jött el a pillanat, hogy a szokásos évi nyaralás apropóján Kenya felé vegyem az irányt. Két hétig utazgattam egy nagyon jó fej nemzetközi csapattal, és természetesen a „fiamat” is felkerestem.

Szerelem volt első látásra. Mármint Kenya. (De a gyerek is nagyon cuki volt.  🙂 ) Olyannyira, hogy párszor visszatértem, míg egy napon megismerkedtem Tommal. Ez ugyan nem első látásra, de szintén szerelem lett.

2015 elején tulajdonképpen miatta költöztem ide. A többi pedig – ahogy mondani szokás – már csak történelem…

 

Napfelkelte Masai Marában

Mivel foglalkozom?

Sok mindennel. wink Érdekel a környezetvédelem, szeretek utazni és szívesen „elmolyolgatok” mindenféle adminisztratív feladatokkal vagy weboldalakkal. Kissé grafomán vagyok, ezért írok is mindenféléket (például blogot), és – mivel imádom a számokat – mindig találok valami kiszámolnivalót is…

Ilyen háttérrel talán nem meglepő, hogy újabban virtuális asszisztensi és üzleti támogatói pályára léptem, valamit szövegírással foglalkozom. Egyéni és kisvállalkozásoknak, valamint civilszervezeteknek szeretnék segíteni leginkább admisztráció, pénzügyek (egyéni és vállalkozási), online jelenlét (weboldalak menedzselése, közösségi média oldalak létrehozása és kezelése) és szövegírás (tanulmányok, cikkek, weboldalak) területén.

„Civilekedem” is: közel 10 éve néhány barátommal közösen létrehoztuk – és azóta is működtetjük – a VitaFutura Közhasznú Alapítványt, illetve annak afrikai programját, az AfRohot. Környezettudatos életre neveléssel foglalkozunk, és rászoruló gyerekeket, illetve gyerekintézményeket támogatunk, például Nairobiban és Mombasában is.

Mindemellett – alapítóként vagy tanácsadóként – benne vagyok néhány utazási projektben is: lelkes, nagy tapasztalattal rendelkező utazóként/utazásszervezőként túraszervezéssel és személyes utazási tanácsadással segítünk az utazni vágyóknak, gyakorlatilag világszerte.

Ha szeretnél, az egyes projektekről az alábbi linkeken tájékozódhatsz bővebben.

(Talán észrevetted, hogy van némi hasonlóság fentiek és a blog struktúrája (menüpontok) között. Mindez nem a véletlen műve… wink)

Pin It on Pinterest