Eső Nairobiban

2018.03.16. | Mindennapok

Most, hogy az esős évszak megérkezett, Nairobiban gyakorlatilag csónakkal kell közlekedni. ? Nagyon durva a helyzet! Láttunk olyan videót a híradóban, ahol a víz szó szerint elvitte az autót, és olyan képet is, ahol tényleg gumicsónakozott egy ember. Állítólag többen meg is haltak. ?

Annak idején mindig hüledezve figyeltük az iroda ablakából, amikor egy-egy nagyobb eső után félig ellepte az autók kerekét a víz a Krisztina körúton. Azt kell mondjam, Budapest és a Krisztina körút Nairobihoz képest egészen kispályás.

De a mostani helyzet egyáltalán nem egyedi. Minden évben a március-áprilisi esős évszak idején kb. ez a helyzet. (Most, hogy képet kerestem a képek egy részt 2015-2016-2017-es volt.)

Alig van csatorna Nairobiban. Az egész városban semmilyen infrastruktúra (elektromos hálózat, vízhálózat, csatorna) sem tudott lépést tartani a város és a lakosság gyors növekedésével, ami időről időre visszaüt. A kevésbé menő negyedekben gyakori az áram- és a vízhiány (víz például sok helyen – Nairobiban is, nem csak nálunk – csak a hét bizonyos napjain van), és több helyen egy kisebb eső után is bokáig ér a víz. Nem csoda, hogy a mostani jelentős mennyiségű eső, ilyen gondokat okoz.

Mondjuk, az elég durva élmény lehet, ha öltönyben elindulsz az irodába, és amikor leszállnál a buszról térdig ér a víz… Még szerencse, hogy Kenyában mindenre azonnal van megoldás és ember. A taligás teherhordók most embereket ültetnek a kocsijukra, és olyanok is akadnak szép számmal, akik némi pénzért hátukra veszik az üzletembereket és üzletasszonyokat. ?

Nálunk is esik minden délután és este. De szerencsére egyelőre a legnagyobb gondunk, hogy napok óta elmossa az eső a tengerparti terveinket, mert mindig valahogy délután 3-4 óra körül jön meg az eső.

 

Kép forrása: citizentv.co.ke

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This