Vízmizéria

2018.03.05. | Mindennapok

1. nap (február 16.)

Már megint nincs víz. 🙁 És – szokás szerint – csak akkor vettük észre, amikor az egyik tartályunk már csontszáraz volt. A legkisebb tartályban még van víz, de – szerintünk – már az sem tart sokáig. Most megint spórolunk ezerrel, és reménykedünk (főleg én), hogy holnap már lesz víz a vezetékben…  

2. nap (február 17.)

Ma reggel az első dolgom az volt, hogy meghallgattam, jön-e a víz, és csak úgy zubogott! (Mármint amennyire a nem túl vastag cső átmérője engedte.) Volt is nagy öröm!

Tom kitalálta, hogy egyelőre nem kapcsolja be a pumpát, mert majd kitakarítja a fenti tartályt. (Néha jó átmosni, és már elég régen takarította…) Úgyhogy ma mosás napot tartottam plusz hajat is mostam, hogy minél több víz fogyjon… 🙂

Délután 4 után (akkor már nem tűz oda olyan erősen a nap) felment Tom a tetőre, hogy most már akkor kitakarítja a tartály. Kiderült, hogy alig lett kevesebb a víz benne (pedig tényleg csomó vizet elhasználtam). Viszont azt már nem akartuk kockáztatni, hogy ma jön a víz, de aztán nem, úgyhogy mondtam, hogy inkább kapcsolja be a pumpát és töltsük fel.

És akkor jött a feketeleves: nem működik a pumpánk. 🙁
Először azt hittük, hogy a tegnapelőtti levegőpumpálástól döglött be, de Tom belenézett és talált benne földet (!) (valószínűleg termeszek), sőt gekkó tojást is. 😮 (Hogy ezek a gekkók mindenhol ott vannak!)

Úgyhogy most ugyan tele van a lenti tartályunk, de nem tudjuk felpumpálni. És ez egy darabig így is marad, mert hétfőn tudunk legkorábban fundit keríteni, de hogy az mikor jön és mikorra csinálja meg… (De legalább a nagymosás ellenére még van a fenti tartályban víz.)

Szóval ez most kicsit olyan, mint a magyar népmese: lett is vizünk, meg nem is… 🙁 

3. nap (február 19.)

Jött a fundi! Megcsinálni nem tudta a pumpát, de már az is nagy eredmény, hogy ideért… 🙂
Reggel még 3 óra utánra ígérte magát, aztán fél 5-kor bejelentkezett, hogy már úton van, végül fél 7 körül ide is ért. 🙂

Kicsit szüttyögöt a pumpa körül, kitartóan kalapálta (nem is értem, hogy gondolta, hogy az majd segít), Tom pedig több vödör vizet is kivitt neki (ezt sem értem), de aztán végül feladta. Úgy döntött, hogy ide a másik fundi kell. Csodák csodája a másik fundi 10 percen belül ideért. Ő is kalapálta, ő is kapott vödör vizet, aztán végül ő is feladta.
Amúgy a kalapálás valamennyit segített, mert már az első fundi is el tudta indítani a pumpát, csak viszonylag rövid idő után kikapcsolt (és mondjuk, szerintem a hangja sem volt túl meggyőző).
Végül az lett az ítélet, hogy ez a pumpa bizony kiöregedett, új kell helyette. Hogy mikor lesz belőle új pumpa, az viszont tényleg jó kérdés… A tulaj már a szerelőt se akarta kifizetni, nyilván nem lesz lelkes, hogy új pumpát kell vennie… 🙁 

4. nap (február 20.)

Ma reggel jött az egyik fundi, itt hagyta a szerszámait, és azt mondta elmegy pumpát venni. Állítólag megbeszélte a tulajjal.

Délután meg is jött a másik fundi a pumpával. Beszerelte, kipróbálta, működik. Viszont a tömítést nem tudta megcsinálni, azt majd a másik fundi :-), úgyhogy a pumpát nem lehetett azonnal üzembe helyezni. De este jött a másik fundi, és tényleg megcsinálta a tömítést és üzembe helyezte a pumpát, ami most nagyon szuperül működik. Nagy a boldogság. A pumpa egyébként nagyon csendes, alig lehet hallani. Kissé szokatlan az előző pumpa után… De nagyon örülünk, hogy végül ilyen gyorsan rendeződött ez a pumpa-ügy. 🙂 

5. nap (február 22.)

Ma jött megint az egyik fundi. Én már nem tudom követni, hogy melyik mikor jön… Hozott csöveket, hogy fent a tetőn kicserélje az összekötést, mert már nagyon elhasználódtak a csövek. Tom mondta neki, hogy ez tök jó, de egy fokkal fontosabb lenne, hogy azt a “bigyót” (fogalmam sincs, hogy hívják), ami pumpa automatikus ki- és bekapcsolását szabályozza, kicserélné a lenti tartályban, hogy ha kiürül a tartály, akkor kikapcsoljon a pumpa, és ne levegőt pumpáljon. Erre fogta magát elment, hozott “bigyót”, és azt is kicserélte. Szóhoz sem jutok! Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a pumpa-mizéria ilyen gyorsan és gördülékenyen megoldódik…. 

6. nap (március eleje)

Folyik a tetőn lévő tartály. 🙁 Tom azt mondja, hogy a csatlakozónál ereszt. Ki kell hívni a fundit ismét… Nem tartott sokáig a gyorsan megoldódott víz-mizéria feletti örömünk…

Archívum

Tetszik? Iratkozz fel!

Ha szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és az aktuális hírekről, iratkozz fel hírlevelemre. 

Pin It on Pinterest

Share This